Pečovatelská služba Blatná

Marie Mašková, DiS.
Telefon: 380 830 305, 777 808 985
E-mail: marie.maskova@strakonice.charita.cz

Zájemci o pečovatelskou službu mohou kontaktovat sociální pracovníci telefonicky. Podmínkou pro poskytování pečovatelské služby je uzavření písemné smlouvy. Před jejím uzavřením navštíví žadatele sociální pracovnice, která provede místní šetření tam, kde by měla být pečovatelská služba poskytována.

Pečovatelská služba středisko Blatná je terénní služba poskytovaná od 1. 1. 2008 osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby. Služba je poskytována ve vymezeném čase v domácnostech osob na území Blatné a v okolních obcích. Součástí služby je bezplatné základní sociální poradenství.

Čas poskytování: v pracovní dny od 7:00 do 17:00 hodin, v sobotu od 9:00 do 14:00 hodin

Oblast působení střediska Blatná (ORP Blatná):

Blatná (Blatenka, Čekanice, Drahenický Málkov, Hněvkov, Jindřichovice, Milčice, Řečice, Skaličany), Bezdědovice (Dobšice, Paštiky), Bělčice (Hostišovice, Hutě, Podruhlí, Újezdec, Tisov, Záhrobí, Závišín), Bratronice (Katovsko), Březí, Buzice (Václavov), Čečelovice, Hajany, Hornosín, Chlum, Chobot (Újezd u Skaličan), Kadov (Pole, Vrbno, Mračov, Lnářský Málkov), Kocelovice, Lažany, Lažánky, Lom (Neradov, Míreč), Lnáře (Zahorčice), Mačkov, Myštice (Kožlí, Laciná, Střížovice, Svobodka, Vahlovice, Výšice, Ostrov, Nevželice, Dvořetice), Předmíř (Metly, Řiště, Zámlyní), Tchořovice, Sedlice (Dol, Holušice, Mužetice, Němčice), Škvořetice (Pacelice), Uzenice, Uzeničky (Černívsko), Záboří.

Kapacita služby:

100 uživatelů, (počet aktivních smluv v daný okamžik). V jednom okamžiku lze službu poskytnout maximálně 3 uživatelům.

Pravidla pro poskytování pečovatelské služby

Další Dokumenty ke stažení

Služba je financována z těchto zdrojů:

MPSV, Jihočeský kraj (Krajský dotační program na podporu sociálních služeb), a z dalších zdrojů.

MPSVJihočeský kraj

Poděkování: