Pečovatelská služba Strakonice

Sociální pracovnice: Bc. Markéta Vlčková,
Telefon: 383 325 808, 776 808 841
E-mail: marketa.vlckova@strakonice.charita.cz

Zájemci o pečovatelskou službu mohou kontaktovat sociální pracovníci telefonicky. Podmínkou pro poskytování pečovatelské služby je uzavření písemné smlouvy. Před jejím uzavřením navštíví žadatele sociální pracovnice, která provede místní šetření tam, kde by měla být pečovatelská služba poskytována.

Pečovatelská služba Strakonice je terénní služba poskytovaná od 1. 3. 2000 osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Služba je poskytována ve vymezeném čase v domácnostech osob na území Strakonicka. Součástí služby je bezplatné základní sociální poradenství.

Služba je registrovaná dle zákona o sociálních službách a je zapsána v Registru poskytovatelů sociálních služeb ČR, identifikátor 1002436

Čas poskytování:

• od pondělí do pátku od 7:00 do 17:00 hodin

Posláním pečovatelské služby Oblastní charity Strakonice je pomoc při běžných činnostech osob se zdravotním omezením, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby.

Služba poskytuje zejména tyto základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
  • poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Věková skupina: od 18ti let věku

Cílová skupina:

• Senioři
  • Osoby se zdravotním omezením
  • Osoby s chronickým onemocněním

Kapacita služby:

120 uživatelů (počet aktivních smluv v daný okamžik). V jednom okamžiku lze službu poskytnout 6 uživatelům. Ke službě jsou využívány čtyři automobily.

Cíle:

• Umožnit uživatelům zůstat co nejdéle v domácím prostředí
  • Podpora životního stylu, který si uživatel sám zvolil
  • Poskytnout uživateli podporu či pomoc dle individuální potřeby

Zásady pečovatelské služby:

• Zabraňujeme sociálnímu vyloučení uživatelů (podporujeme přirozenou vazbu na rodinu, přátele a místní komunitu).
  • Uživatelé jsou aktivními účastníky při uspokojování svých potřeb.

Oblast působení pečovatelské služby Strakonice:

Strakonice (Dražejov, Hajská, Modlešovice, Přední Ptákovice, Strakonice I., II., Střela, Virt), Cehnice (Dunovice), Čejetice (Mladějovice, Sedlíkovice, Sedliště, Sudoměř), Drachkov, Droužetice, Hlupín, Horní Poříčí (Dolní Poříčí), Jinín (Zorkovice), Kalenice, Katovice, Kladruby, Krejnice, Krty – Hradec, Kuřimany, Kváskovice, Libětice, Mečichov, Miloňovice (Nová Ves, Sudkovice), Mnichov, Mutěnice, Nebřehovice (Zadní Ptákovice), Novosedly (Koclov, Sloučín), Paračov, Pracejovice (Makarov), Přední Zborovice, Přešťovice (Slatina), Radějovice, Radošovice (Kapsova Lhota, Milíkovice, Svaryšov), Rovná, Řepice, Skály, Slaník, Sousedovice (Smiradice), Střelské Hoštice (Kozlov, Sedlo, Střelskohoštická Lhota), Štěchovice, Štěkeň (Nové Kestřany, Vítkov), Třešovice, Únice (Hubenov), Volenice (Ohrazenice, Tažovice, Tažovická Lhota, Vojnice), Zvotoky.

Dokumenty ke stažení

Služba je financována z těchto zdrojů:

MPSV, Jihočeský kraj (Krajský dotační program na podporu sociálních služeb), města a obce a další zdroje.

MPSVJihočeský kraj

Poděkování: