Pečovatelská služba

Pečovatelská služba pomáhá lidem se sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení při zvládání běžných úkonů, s hygienou, zajištěním stravy a zprostředkováním kontaktu se společenským prostředím.

Kde pomáháme?

Strakonice (Dražejov, Hajská, Modlešovice, Přední Ptákovice, Strakonice I., II., Střela, Virt), Cehnice (Dunovice), Čejetice (Mladějovice, Sedlíkovice, Sedliště, Sudoměř), Drachkov, Horní Poříčí (Dolní Poříčí)Jinín, Kalenice, Katovice, Kladruby, Krejnice, Krty – Hradec, Kuřimany, Kváskovice, Libětice, Miloňovice (Nová Ves, Sudkovice), Mnichov, Mutěnice, Nebřehovice (Zadní Ptákovice), Novosedly, Paračov, Pracejovice (Makarov), Přední Zborovice, Radějovice, Radošovice (Kapsova Lhota, Milíkovice, Svaryšov), Rovná, Řepice, Skály, Slaník, Sousedovice (Smiradice), Strašice (Škůdra), Střelské Hoštice (Kozlov, Sedlo, Střelskohoštická Lhota), Štěchovice, Štěkeň (Nové Kestřany, Vítkov), Třešovice, Únice (Hubenov), Volenice (Ohrazenice, Tažovice, Tažovická Lhota, Vojnice), Zvotoky.

(ORP Strakonice):

Volyně (Starov, Zechovice), Čestice (Doubravice u Volyně, Krušlov, Nahořany, Nuzín, Počátky, Střídka, Radešov, Prkošín), Drážov (Dobrš, Kváskovice, Zálesí), Dřešín (Dřešínek, Hořejšice, Chvalšovice), Hoslovice (Hodějov, Škrobočov), Hoštice, Kraselov (Lhota u svaté Anny, Milčice, Mladotice), Milejovice, Němčice, Němětice, Nihošovice (Jetišov), Nová Ves (Lhota pod Kůstrým, Víska), Přechovice, Strunkovice nad Volyňkou, Úlehle (Radkovice, Švejcarova Lhota), Vacovice, Zahorčice.

Mikroregion Vlachovo Březí (ORP Prachatice):

Bohunice, Budkov, Dub (místní části: Borčice; Dubská Lhota; Dvorec; Javornice), Dvory, Chlumany, Krajníčko, Kratušín (místí část: Chlístov), Lažiště, Lipovice (místní část: Konopiště), Strunkovice nad Blanicí (místní části: Blanička, Malý Bor, Protivec, Svojnice, Šipoun, Velký Bor, Žíchovec), Šumavské Hoštice (místní části: Kosmo, Škareza, Vojslavice, Nedvídkov), Tvrzice, Vlachovo Březí (místní části: Dáchov, Dolní Kožlí, Doubrava, Horní Kožlí, Chocholatá Lhota, Mojkov, Uhřice), Zábrdí, Žárovná.

Po vzájemné dohodě lze poskytovat službu v případě nenaplněné kapacity služby i v jiných obcích.

Kde pomáháme?

Blatná (Blatenka, Čekanice, Drahenický Málkov, Hněvkov, Jindřichovice, Milčice, Řečice, Skaličany), Bezdědovice (Dobšice, Paštiky), Bělčice (Hoštišovice, Hutě,  Podruhlí, Tisov, Újezdec, Záhrobí, Závišín), Bratronice (Katovsko), Březí, Buzice (Václavov), Čečelovice, Doubravice (Nahošín), Hajany, Hlupín, Hornosín, Chlum, Chobot (Újezd u Skaličan), Kadov (Pole, Vrbno, Mračov, Lnářský Málkov) Kocelovice, Lažany, Lažánky, Lom (Neradov, Míreč), Lnáře (Zahorčice), Mačkov, Mečichov, Myštice (Kožlí, Laciná, Střížovice, Svobodka, Vahlovice, Výšice, Ostrov, Nevželice, Dvořetice), Předmíř – (Metly, Řiště, Zámlyní), Tchořovice, Sedlice (Dol, Holušice, Mužetice, Němčice), Škvořetice (Pacelice), Třebohostice (Zadní Zborovice), Uzenice, Uzeničky (Černívsko), Zaboří.

Kde pomáháme?

Droužetice (Černíkov), Chrášťovice (Klínovice), Osek (Jemnice, Malá Turná, Petrovice, Rohozná), Přešťovice (Brusy, Kbelnice, Slatina), Radomyšl (Domanice, Kaletice, Láz, Leskovice, Podolí u Strakonic, Rojice), Velká Turná.