Pečovatelská služba Volyně

pečovatelská služba

Adresa: Vimperská 595, 387 01 Volyně

Vedoucí/sociální pracovnice: Hana Pajdlová, DiS.
Telefon:
hana.pajdlova@strakonice.charita.cz

Zájemci o pečovatelskou službu mohou kontaktovat sociální pracovníci telefonicky. Podmínkou pro poskytování pečovatelské služby je uzavření písemné smlouvy. Před jejím uzavřením navštíví žadatele sociální pracovnice, která provede místní šetření tam, kde by měla být pečovatelská služba poskytována.

Pečovatelská služba Volyně je terénní služba poskytovaná od 1. 6. 2002 osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Služba je poskytována ve vymezeném čase v domácnostech osob na území Volyňska, Česticka a části Mikroregionu Vlachovo Březí. Součástí služby je bezplatné základní sociální poradenství.

Služba je registrovaná dle zákona o sociálních službách a je zapsána v Registru poskytovatelů sociálních služeb ČR, Identifikátor služby: 7 347 186

Čas poskytování:

• od pondělí do pátku od 7:00 do 17:00 hodin

Služba obsahuje zejména tyto základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
  • poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Posláním pečovatelské služby Oblastní charity Strakonice je pomoc při běžných činnostech osob se zdravotním omezením, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby.

Věková skupina:

• od 18 let věku

Cílová skupina:

• Senioři
  • Osoby se zdravotním omezením
  • Osoby s chronickým onemocněním

Kapacita služby:

140 uživatelů (počet aktivních smluv v daný okamžik). V jeden okamžik lze poskytnout službu maximálně 6 uživatelům. Pečovatelská služba Volyně využívá 4 automobily.

Cíle:

• Umožnit uživatelům zůstat co nejdéle v domácím prostředí
  • Podpora životního stylu, který si uživatel sám zvolil
  • Poskytnout uživateli podporu či pomoc dle individuální potřeby

Zásady pečovatelské služby:

• Zabraňujeme sociálnímu vyloučení uživatelů (podporujeme přirozenou vazbu na rodinu, přátele a místní komunitu).
  • Uživatelé jsou aktivními účastníky při uspokojování svých potřeb.

Oblast působení pečovatelské služby Volyně (ORP Strakonice):

Volyně (Starov, Zechovice), Čestice (Doubravice u Volyně, Krušlov, Nahořany, Nuzín, Počátky, Střídka, Radešov, Prkošín), Drážov (Dobrš, Kváskovice, Zálesí), Dřešín (Dřešínek, Hořejšice, Chvalšovice), Hoslovice (Hodějov, Škrobočov), Hoštice, Kraselov (Lhota u svaté Anny, Milčice, Mladotice), Milejovice, Němčice, Němětice, Nihošovice (Jetišov), Nová Ves (Lhota pod Kůstrým, Víska), Přechovice, Strunkovice nad Volyňkou, Strašice (Škůdra), Úlehle (Radkovice, Švejcarova Lhota), Vacovice, Zahorčice.

Mikroregion Vlachovo Březí (ORP Prachatice):

Bohunice, Budkov, Dub (místní části: Borčice; Dubská Lhota; Dvorec; Javornice), Dvory, Chlumany, Krajníčko, Kratušín (místí část: Chlístov), Lažiště, Lipovice (místní část: Konopiště), Strunkovice nad Blanicí (místní části: Blanička, Malý Bor, Protivec, Svojnice, Šipoun, Velký Bor, Žíchovec), Šumavské Hoštice (místní části: Kosmo, Škareza, Vojslavice, Nedvídkov), Tvrzice, Vlachovo Březí (místní části: Dáchov, Dolní Kožlí, Doubrava, Horní Kožlí, Chocholatá Lhota, Mojkov, Uhřice), Zábrdí, Žárovná.

Dokumenty ke stažení

Služba je financována z těchto zdrojů:

MPSV, Jihočeský kraj (Krajský dotační program na podporu sociálních služeb), a z dalších zdrojů.

MPSVJihočeský kraj

Poděkování: