Vaše hlasy rozhodly- vyhráli jsme ! Zobrazit fotogalerii
23. března 2022 z Charity Strakonice

Vaše hlasy rozhodly- vyhráli jsme !

Nadace rozvoje občanské společnosti ve spolupráci se sítí TESCO každoročně podporuje sociálně zaměřené projekty. Do jubilejního 10. ročníku jsme se přihlásili s projektem STAČÍ JEN BÝT SPOLU. Smyslem projektu bylo získat potřebné finance na zakoupení pečovatelského křesla, které by pomohlo imobilním obyvatelům našeho domova účastnit se častěji různých společenských aktivit.

Odborná komise vyhodnotila ze všech obdržených projektů tři, o jejichž pořadí už rozhodovali pouze zákazníci TESCO, a to formou hlasovacího žetonu, který obdrželi za každý svůj nákup.

STAČÍ JEN BÝT SPOLU

"Některé věci jsou tak samozřejmé, že nás ani nenapadne si jich vážit. Například něco tak obyčejného jako je sezení v křesle. Pro některé lidi může být ale právě čas strávený v sedu tím nejkrásnějším za celý den. Lidé, kteří jsou kvůli svému zdravotnímu stavu odkázáni pouze na pobyt na lůžku, jsou za každou chvíli mimo lůžko neskutečně vděčni. A když jim pečovatelské křeslo umožní i zapojit se do různého tvoření, zpívání nebo užít si pobyt na sluníčku, je takové křeslo mnohem víc, než pouhým kusem nábytku. Pomozte nám otevřít našim klientům dveře jejich pokojů, pomozte nám být více spolu."

A vy jste nám pomohli!

Hlasování bylo napínavé, v písecké prodejně TESCO tvalo čtyři týdny. Projekt Charity Strakonice nakonec získal 4389 hlasů a v celém klání zvítězil. Cena za 1. místo přestavuje grant ve výši 30.000 Kč, tedy částky, za kterou můžeme pečovatelské křeslo pro naše klienty pořídit.

Děkujeme všem, kteří vyslyšeli naše výzvy a podpořili svým hlasem náš projekt. Děkujeme dobrovolníkům z Charity Písek a děvčatům ze Střední zdravotnické školy Písek za milou a obětavou pomoc při prezentaci projektu. Poděkování patří i našim soupeřům, protože i jejich projekty byly velmi prospěšné a výhry nad takto kvalitními soupeři si ceníme o to více.

Logo_TescoNROS_CMYK_logo