Tříkrálová sbírka 2016 právě skončila
12. ledna 2016 z Charity Strakonice

Tříkrálová sbírka 2016 právě skončila

Na Strakonicku a Blatensku chodilo celkem 84 skupinek koledníčků, kteří Vám přáli štěstí a zdraví do nového roku a psali požehnání svěcenou křídou. Celkem vybrali úžasnou částku 291 148 Kč. Děkujeme všem dobrovolníkům za pomoc při organizaci sbírky a koledování. Děkujeme všem dárcům za jejich příspěvky.

Oblastní charita Strakonice bude moci využít 65% (189 246 Kč) z celkové částky na nákup vozu pro terénní pečovatelskou službu a pro zakoupení průmyslové pračky pro Domov sv. Anny v Sousedovicích.

Poděkování patří též účinkujícím Tříkrálového koncertu ve Strakonicích dne 6. 1. 2016 v kostele u sv. Markéty ve Strakonicích, tedy Dětskému pěveckému sboru Fere Angeli ZUŠ Strakonice, (klavír Jitka Nestřebová) a Pěveckému sboru Gymnázia Strakonice, (klavír Matěj Bárta). Sbory řídila Marcela Miková. Dále účinkujícím Tříkrálového koncertu v Blatné dne 3. 1.2016 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Blatné, tedy sboru Ukátní Sister Band z Horní Cerekve. Jsme velmi vděčni farnostem ve Strakonicích a v Blatné, že nám uspořádání obou koncertů umožnily.

Všem přeji, aby Vám požehnání od tří králů přineslo štěstí, zdraví a Boží požehnání pro Vás a Vaše blízké.

Bc. Olga Medlínová, DiS., ředitelka Oblastní charity Strakonice

Podrobnosti o koledování v obcích najdete ZDE: Výsledky TKS 2016 dle obcí souhrn.pdf

Podrobnosti o historii sbírky najdete zde: Uskutečněné sbírky