Aktuální situace v Domě klidného stáří Sousedovice

Obyvatelé i personál jsou v pořádku a zdraví. Již od začátku března činíme veškerá doporučená opatření, aby se nákaza do domova nedostala. Velice děkuji všem zaměstnancům, že zodpovědně dodržují stanovené postupy a chrání tak sebe i naše obyvatele. Dobře vím, že to vůbec není jednoduché pracovat celý den s rouškou, nemoci si společně popovídat u oběda či kávy, dodržovat odstupy jednotlivých úseků apod. Vážím si toho, že mám čest pracovat s tak obětavými a úžasnými lidmi. Celý článek

Těžký dopad má tato situace i na naše obyvatele. Chybí jim kontakt s rodinami i ostatními obyvateli domova. Ačkoliv se snažíme pracovat s nimi v pokojích či jednotlivě je doprovázet ven v rámci objektu co nejčastěji, tento domov celkově posmutněl a ztišil se. Postavila jsem a 16 let vedu domov plný smíchu, lásky, zpěvu a optimismu. Když jím procházím nyní, je mi teskno.

Prosím a vyzývám rodiny našich obyvatel, aby v této době co nejčastěji telefonicky kontaktovali své blízké. Od 19.3.2020 umožňujeme z důvodu dlouhotrvajícího zákazu návštěv i videohovory s rodinami. Po předchozí domluvě se sociální pracovnicí Sabinou Leškovou je možno této příležitosti využít v době od 8:30 do 15 hod ve všední dny. Kontakt: 773 979 004.

Přeji nám všem hodně sil a zdraví.

Bc. Olga Medlínová, DiS,,

vedoucí Domu klidného stáří sv. Anny