V domově smích a zpěv vystřídalo ticho

Poprvé v šestnáctileté historii Domu klidného stáří sv. Anny se nebude konat oslava „narozenin“ tohoto domova. Provoz domova pro 30 obyvatel byl zahájen 14.5.2004 a pokaždé se toto výročí, až do letošního května,  důstojně slavilo.

Čarodějnice neznají zákazy

Dům klidného stáří návštívily, i přes přísný zákaz návštěv, čarodějnice. Od rána létaly po celém domě a čarovaly, kde se dalo. Obyvatelům vykouzlily na lících úsměv a potěšili všechny přítomné. Táborák nám sice počasí nedovolilo, ale i tak jsme si užili den plný legrace.

Čarodějnice neznají zákazy

Tablet pro obyvatele Domu klidného stáří Sousedovice

Srdečně děkujeme Asociaci poskytovatelů sociálních služeb za poskytnutí tabletu značky Huawei MediaPad T5. Tablet využijeme na zprostředkování videohovorů pro naše uživatele s jejich rodinou.

Dále děkujeme firmě Vodafone, která nám darovala SIM kartu s datovým tarifem 5GB na jeden rok.

Děkujeme také blesk.cz za poskytnutí licence Blesk Premium

Aktuální situace v Domě klidného stáří Sousedovice

Obyvatelé i personál jsou v pořádku a zdraví. Již od začátku března činíme veškerá doporučená opatření, aby se nákaza do domova nedostala. Velice děkuji všem zaměstnancům, že zodpovědně dodržují stanovené postupy a chrání tak sebe i naše obyvatele. Dobře vím, že to vůbec není jednoduché pracovat celý den s rouškou, nemoci si společně popovídat u oběda či kávy, dodržovat odstupy jednotlivých úseků apod. Vážím si toho, že mám čest pracovat s tak obětavými a úžasnými lidmi. Celý článek

Aktuální situace v Domě klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích

Obyvatelé i personál jsou v pořádku a zdraví. Již od začátku března činíme veškerá doporučená opatření, aby se nákaza do domova nedostala. Velice děkuji všem zaměstnancům, že zodpovědně dodržují stanovené postupy a chrání tak sebe i naše obyvatele. Dobře vím, že to vůbec není jednoduché pracovat celý den s rouškou, nemoci si společně popovídat u oběda či kávy, dodržovat odstupy jednotlivých úseků apod. Vážím si toho, že mám čest pracovat s tak obětavými a úžasnými lidmi. Celý článek

Zákaz návštěv v Domu klidného stáří sv. Anny Sousedovice

Podle nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR platí z důvodu prevence šíření koronaviru zákaz návštěv v domovech pro seniory. Zákaz tedy platí od 10.3.2020 i v Domě klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích, a to do odvolání.

Děkujeme za pochopení. Olga Medlínová, ředitelka Oblastní charity Strakonice

Doporučený postup_COVID-19

Ředitelka Oblastní charity Strakonice Olga Medlínová převzala Cenu Charity Česká republika

Cena Charity Česká republika je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity Česká republika.

Oslava narozenin v Sousedovicích

Oblastní charita Strakonice letos oslavila kulaté narozeniny hned dvakrát. Více v reportáži (odkaz níže):

Strakonická TV 25/2019

Pečení voňavého závinu v Sousedovicích

Netradiční kavárnička. Celý domov provoněl čerstvý závin.