Červenou mašlí se připjujeme ke stávce

Připojujeme se k plánované stávce za důstojné mzdy zdravotních sester v sociálních službách

Stavková_pohotovost_zakladni_sdeleni.pdf

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Ilustrační snímek

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Jsem ráda, že špatných reakcí je méně, dětem to nebere chuť udělat dobrý skutek

říká ředitelka Oblastní charity Strakonice, Olga Medlínová. Podrobnosti najdete v odkazu na článek:

Jsem ráda, že špatných reakcí je méně....pdf

Rozhovor s Olgou Medlínovou, Jižní Čechy teď

Fanynka, Betynka a Teddy se představují veřejnosti

Od 15.10. má Dům klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích dvě nové maličké obyvatelky.

Jsou to koťátka Fanynka a Betynka. Ačkoliv jsou ještě maličké, je jich všude plno a rozdávají radost po celém domově.

S obyvateli se také rád mazlí králík Teddy.

Hubertská mše v Sousedovicích

foto: archiv OCHS

Oblastní charita Strakonice Vás srdečně zve na HUBERTSKOU MŠI v úterý 11.12. 2018 od 14 hodin.

Pozvánka zde: Hubertská mše 2018.pdf

Beseda s Ing. Josefem Kalbáčem

Oblastní charita Strakonice Vás srdečně zve na besedu s Ing. Josefem Kalbáčem ke 100. výročí vzniku republiky ve čtvrtek 15.11.2018 od 14 hodin. Setkání se uskuteční v kapli Domu klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích.

Pozvánka: Beseda Ing. Kalbáč.pdf

Sportovní hry seniorů 2018

Dne 20.9. 2018 navštívili naši tři obyvatelé a dvě pracovnice denních aktuvit Sportovní hry seniorů pořádané Domem pro seniory na Jezárkách ve Strakonicích. Letošní ročník byl ve stylu Hippies

Loučení s létem v Sousedovicích

Ve čtvrtek 6.9. se konal v Domu klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích, táborák na rozloučenou s létem.

Den s dětmi

Dne 9.6. 2018 se v Domě klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích konal Den s dětmi. Počasí nám přálo a stinné dopoledne si užili děti i klienti Domova. Společně si zahráli 8 různých soutěží, ve kterých museli zapojit všechny smysly. Na závěr hravého dopoledne si všichni opekli buřty a malí návštěvníci si z Domova kromě zážitků odnesli i drobné dárečky a sladkosti.