Ředitelka Oblastní charity Strakonice Olga Medlínová převzala Cenu Charity Česká republika

Ředitelka Oblastní charity Strakonice Bc. Olga Medlínová, DiS. převzala 31. října Cenu Charity Česká republika 2019.

Cena Charity Česká republika je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity Česká republika. Cena je udílena od roku 2008. Jednotlivé kandidáty nominují diecézní Charity se souhlasem místního biskupa, své kandidáty jmenovala také Řeckokatolická charita, Česká katolická charita – domovy duchovních a řeholnic a humanitární oddělení Charity Česká republika. Cenu Charity Česká republika letos obdrželo 11 osob.

Cena charity ČR byla udělena v rámci tradičního koncertu, který pořádala Arcidiecézní charita Praha 31. října ve Smetanově síni Obecního domu v Praze.

Na 28. ročníku tradičního koncertu ve prospěch České nemocnice v Ugandě vystoupila Lucie Bílá s klavírním doprovodem Petra Maláska. Dvořákovo Te Deum přednesl Symfonický orchestr hl. m. Prahy a Pražský filharmonický sbor pod vedením Petra Altrichtera.

Bc. Olga Medlínová, DiS., ředitelka Oblastní charity Strakonice a vedoucí Domu klidného stáří sv. Anny

V strakonické Charitě pracuje od jejího založení roku 1999. Jako jediná zaměstnankyně tehdy pracovala s rozpočtem 10 tisíc Kč, dnes má na starosti 60 zaměstnanců a roční rozpočet přes 24 milionů Kč. Její zásluhou pracují v okrese čtyři pečovatelské služby, dvě odborné sociální poradny, osobní asistence u uživatelů v domácnostech či půjčovny kompenzačních pomůcek. V Sousedovicích vznikl Dům klidného stáří sv. Anny pro třicet seniorů. Je stále v čilém kontaktu s klienty, pro obyvatele domova například pořádá oblíbené Zpívánky.