Charita poskytla okamžitou krizovou pomoc rodině při požáru v Sedlíkovicích

V noci ze soboty na neděli (6. a 7. října 2018) zasahovali hasiči u požáru zemědělské usedlosti v Čejeticích, části obce Sedlíkovice. Hasiči kontaktovali ředitelku Oblastní charity Strakonice Bc. Olgu Medlínovou, DiS., zda charita může akutně pomoci rodině v nouzi.

Charita v Sušici vytvořila Kuchařku pro každého

SušiceOblastní charita Sušice přišla se zajímavým nápadem – kuchařkou jednodnoduchých a levných receptů ze surovin, které řada Charit distribuuje lidem v nouzi v rámci potravinové pomoci prostřednictvím projektu FEAD a spolupráce s Potravinovou bankou. Kuchařka navíc bude dále rozšiřována a doplňována o další recepty.

Mše ke dni charity

Při příležitosti oslav Dne charity Vás ve čtvrtek 27.9.2018 zveme na bohoslužbu, která se koná od 17:30 hod ve Strakonicích v kostele sv. Markéty.

Zde se budeme společně modlit za služby charity, uživatele i zaměstnance. Mši svatou celebruje P. Roman Dvořák.

Pomoc při mimořádné události

Žádáme o mimořádnou materiální pomoc pro paní Zuzanu, která se stará o odložená menší zvířata a drobnou drůbež. V důsledku požáru došlo k poničení majetku a vybavení.

V Domě sv. Františka našli domov staří kněží

Veselí nad Lužnicí – Charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí navštívil štáb České televize v rámci pořadu Křesťanský magazín. Jejich reportáž je věnována starým kněžím, kteří se přestěhovali z bývalého českobudějovického kněžského domova právě do tohoto charitního zařízení.

Den charity 2018 v Sušici

Sušice – V neděli 30. září se od 14:00 pořádá Oblastní charita Sušice v příjemném prostředí Ostrova Santos Den charity v Sušici, kde představí Oblastní charitu Sušice nejen jako poskytovatele sociálních služeb, ale také jako realizátora projektů, se kterými se mnozí z vás již stihli setkat.
Program nedělního odpoledne je určený všem věkovým skupinám a je zdarma.

Den Charity v Oblastní charitě Strakonice

Tisková zpráva - Den Charity v Oblastní charitě Strakonice

Den otevřených dveří ve všech střediscích služeb Oblastní charity Strakonice 27. září od 9 do 16 hodin.

Tisková zpráva: Den Charity_2018_text_TZ.pdf

Den charity 2018 v Českých Budějovicích

České BudějoviceDiecézní a Městská charita České Budějovice se přidávají k celostátní kampani Den Charity 2018. Tato celorepubliková akce se koná zpravidla v den svátku sv. Vincence z Pauly (27. září), patrona charitních zařízení. Chtěli bychom Vám představit obě českobudějovické Charity, jejich pracoviště a služby. Přijďte poznat naši práci, jsme tu pro Vás!

Speciální várka piva pro Diecézní charitu, papeže i lidi dobré vůle

České Budějovice Diecézní biskup Mons. Vlastimil Kročil v pátek 7. září 2018 požehnal limitovanou várku ležáku Budějovického Budvaru, kterou ochutná papež František i lidé na budějovických adventních trzích. Část výtěžku z každého prodaného piva bude darována na projekty Diecézní charity České Budějovice, která chce finance použít ve prospěch charitních aktivit v krajském městě. Přáním biskupství i charity je, aby do tohoto charitativního projektu podařilo zapojit společně s pivovarem, vedením města a kraje i všechny lidi dobré vůle.

Prodej vozu Peugeot Partner Kombi

Oblastní charita Strakonice prodá auto Peugeot Partner Kombi, barva stříbrná – metal, diesel, STK do 5.10.2019

Najeto 306 000 km, Max. výkon 51.0/4600, 4 zimní pneu, Cena: 27 000 Kč

Kontakt: Radka Pechová 383325808, 776808841