Tříkrálový koncert 2019

Oblastní charita Strakonice ve spolupráci s Farností Strakonice, pořádá pravidelný tříkrálový koncert v pátek dne 4. 1. 2019.

Plakát koncert TKS 2018.pdf

MŮJ SVĚT – fotografická soutěž zaměstnanců, dobrovolníků a klientů charitních služeb

Opava – MŮJ SVĚT – fotosoutěž amatérských fotografů, kteří jsou spjati s Charitami celé České republiky, vstupuje do druhého desetiletí. Od 1. listopadu 2018 do 31. ledna 2019 mohou zaměstnanci, dobrovolníci a uživatelé charitních služeb posílat fotografie do 11. ročníku této fotosoutěže, od počátku spojené se jménem patrona, fotografa Jindřicha Štreita.

Sbírka pro potřeby Diecézní charity České Budějovice

České Budějovice –  V den svátku sv. Martina se uskuteční při bohoslužbách ve všech farnostech českobudjěovické diecéze každoroční sbírka ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. V loňském roce 2017 se v rámci této již tradiční sbírky vybrala částka 422 314 Kč.

Cena Charity 2018 putuje do jihočeských Katovic

Praha, České Budějovice, KatoviceCena Charity ČR 2018 za rozvoj charitního díla byla 31. října 2018 v pražském Obecním domě udělena devíti nominovaným z celé České republiky. Všechny oceněné spojuje obětavá práce pro druhé v rámci díla Charity ČR. Uznání se dostalo také Miroslavu Čapkovi z jihočeských Katovic.

Charita poskytla okamžitou krizovou pomoc rodině při požáru v Sedlíkovicích

V noci ze soboty na neděli (6. a 7. října 2018) zasahovali hasiči u požáru zemědělské usedlosti v Čejeticích, části obce Sedlíkovice. Hasiči kontaktovali ředitelku Oblastní charity Strakonice Bc. Olgu Medlínovou, DiS., zda charita může akutně pomoci rodině v nouzi.

Charita v Sušici vytvořila Kuchařku pro každého

SušiceOblastní charita Sušice přišla se zajímavým nápadem – kuchařkou jednodnoduchých a levných receptů ze surovin, které řada Charit distribuuje lidem v nouzi v rámci potravinové pomoci prostřednictvím projektu FEAD a spolupráce s Potravinovou bankou. Kuchařka navíc bude dále rozšiřována a doplňována o další recepty.

Mše ke dni charity

Při příležitosti oslav Dne charity Vás ve čtvrtek 27.9.2018 zveme na bohoslužbu, která se koná od 17:30 hod ve Strakonicích v kostele sv. Markéty.

Zde se budeme společně modlit za služby charity, uživatele i zaměstnance. Mši svatou celebruje P. Roman Dvořák.

Pomoc při mimořádné události

Žádáme o mimořádnou materiální pomoc pro paní Zuzanu, která se stará o odložená menší zvířata a drobnou drůbež. V důsledku požáru došlo k poničení majetku a vybavení.

V Domě sv. Františka našli domov staří kněží

Veselí nad Lužnicí – Charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí navštívil štáb České televize v rámci pořadu Křesťanský magazín. Jejich reportáž je věnována starým kněžím, kteří se přestěhovali z bývalého českobudějovického kněžského domova právě do tohoto charitního zařízení.

Den charity 2018 v Sušici

Sušice – V neděli 30. září se od 14:00 pořádá Oblastní charita Sušice v příjemném prostředí Ostrova Santos Den charity v Sušici, kde představí Oblastní charitu Sušice nejen jako poskytovatele sociálních služeb, ale také jako realizátora projektů, se kterými se mnozí z vás již stihli setkat.
Program nedělního odpoledne je určený všem věkovým skupinám a je zdarma.