Poděkování za koledu v roce 2019

Tak máme za sebou další ročník Tříkrálové sbírky. Jsem moc ráda, že od všech, se kterými jsem o sbírce mluvila, jsem zaznamenala pouze kladné reakce.

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Jsem ráda, že špatných reakcí je méně, dětem to nebere chuť udělat dobrý skutek

říká ředitelka Oblastní charity Strakonice, Olga Medlínová. Podrobnosti najdete v odkazu na článek:

Jsem ráda, že špatných reakcí je méně....pdf

Rozhovor s Olgou Medlínovou, Jižní Čechy teď

Tříkrálový koncert 2019

Oblastní charita Strakonice ve spolupráci s Farností Strakonice, pořádá pravidelný tříkrálový koncert v pátek dne 4. 1. 2019.

Plakát koncert TKS 2019.pdf

Pozvánka na žehnání

„Žehnání je ve své podstatě svolávání dobra, které je větší než já; dobra, které já sám nejsem schopen vytvořit, způsobit ani ovlivnit.“

Žehnání - pozvánka.png

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích

České Budějovice, českobudějovická diecéze –  Zveme Vás na Slavnostní zahájení Tříkrálové sbírky 2019, které proběhne v Českých Budějovicích ve čtvrtek 3. ledna 2019 od 16 hodin. Průvod koledníků v čele se Třemi králi na koních vyjde v 16 hod od katedrály sv. Mikuláše a vydá se kolem náměstí Přemysla Otakara II. Po návratu do katedrály  koledníkům nejen z Č. Budějovic, ale i jejich zástupcům z celé diecéze, v katedrále sv. Mikuláše požehná českobudějovický biskup Mons. Vlastimil Kročil. Akce se koná pod záštitou primátora Ing. Jiřího Svobody a magistrátu města České Budějovice.

Přání Vánoce 2018

"Sláva Bohu na výsostech a na zemi pokoj lidem dobré vůle!"

Požehnané Vánoce přeje Oblastní charita Strakonice

vánoční přání 2018.pdf

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.