Výroční zpráva za rok 2018 vypovídá o smysluplnosti naší práce

Přehled činnosti Charity Česká republika za loňský rok svědčí o nasazení profesionálů, obětavosti dobrovolníků i štědrosti tisíců dárců.

Z klientky-cizinky se stala pracovnicí poradny

České Budějovice –  1. července si Diecézní charita Č. Budějovice připomněla 25 let od založení Poradny pro cizince a migraty. Tatjana Šeráková působí v této poradně, která pomáhá nejen cizinců, ale i občanům ČR s vazbou na cizince, už dvanáctým rokem. Do Čech přicestovala před 23 lety bez znalosti českého jazyka s celou rodinou. V jejím životě se událo mnoho smutného i dobrého. Sama říká, že naskočila na svou životní cestu se vším všudy. Žila v Kazachstánu, Bělorusku i na Sibiři. Jejím domovem se však staly České Budějovice, kde nejen díky své houževnatosti a životní zkušenosti nyní pomáhá stovkám cizinců ročně.

Výroční zpráva Oblastní charity Strakonice za rok 2018

Oblastní charita Strakonice vydala Výroční zprávu 2018. Naleznete zde přehledně uvedené údaje o všech službách a střediscích. Rok 2018 byl rokem velkého rozvoje a zvyšování kvality našich služeb.

Dobrovolnické centrum Diecézní charity slaví 15 let

České Budějovice – Ve čtvrtek 20. června proběhlo v krásném prostředí Biskupské zahrady setkání dobrovolníků a zaměstnanců Diecézní a Městské charity České Budějovice. Zahradní slavnost se koná jako poděkování dobrovolníkům každoročně. Letos však byla ještě jiná, speciální příležitost k oslavám – 15 let od založení Dobrovolnického centra, jehož dveřmi za tuto dobu prošlo několik tisíc dobrovolníků, kteří pomohli tisícům klientů v mnoha přijímajících organizacích.

Oslava narozenin v Sousedovicích

Oblastní charita Strakonice letos oslavila kulaté narozeniny hned dvakrát. Více v reportáži (odkaz níže):

Strakonická TV 25/2019

Komunitní byty v Nihošovicích

Tři volné byty v komunitním domě v Nihošovicích

Domácí zdravotní péči hrozí zánik. Českobudějovické charity se připojují ke stávkové pohotovosti

České Budějovice, Jihočeský kraj; Písecko; Vimpersko; Horažďovicko; českobudějovická diecéze – Charity na jihu Čech se připojují do stávkové pohotovosti sester ve zdravotní domácí péči, které tímto bojují u zdravotních pojišťoven za lepší podmínky při péči o nemocné. V úterý 2. dubna si červené mašle připnuly v Charitách nejen zdravotní sestry. Přinášíme doplnění tiskové zprávy Charity Česká republika o situaci na jihu Čech.

Oblastní charita Strakonice má důvod slavit

Dne 18.3.2019 je to právě 20 let, co byla Ministerstvem kultury ČR do rejstříku církevních právnických osob zaregistrována Oblastní charita Strakonice.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.