Oblastní charita Strakonice má důvod slavit

Dne 18.3.2019 je to právě 20 let, co byla Ministerstvem kultury ČR do rejstříku církevních právnických osob zaregistrována Oblastní charita Strakonice.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Postní zastavení na Lomci

V pondělí 4. března 2019  se na Lomci u Vodňan uskutečnilo Postní zastavení pro pracovníky charit českobudějovické diecéze na téma „Berme život s nadhledem“.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 sečetla českobudějovická diecéze jako první

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky: 7 499 909 Kč. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc korun.  Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.

Poděkování za koledu v roce 2019

Tak máme za sebou další ročník Tříkrálové sbírky. Jsem moc ráda, že od všech, se kterými jsem o sbírce mluvila, jsem zaznamenala pouze kladné reakce.

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.

Jsem ráda, že špatných reakcí je méně, dětem to nebere chuť udělat dobrý skutek

říká ředitelka Oblastní charity Strakonice, Olga Medlínová. Podrobnosti najdete v odkazu na článek:

Jsem ráda, že špatných reakcí je méně....pdf

Rozhovor s Olgou Medlínovou, Jižní Čechy teď

Tříkrálový koncert 2019

Oblastní charita Strakonice ve spolupráci s Farností Strakonice, pořádá pravidelný tříkrálový koncert v pátek dne 4. 1. 2019.

Plakát koncert TKS 2019.pdf

Pozvánka na žehnání

„Žehnání je ve své podstatě svolávání dobra, které je větší než já; dobra, které já sám nejsem schopen vytvořit, způsobit ani ovlivnit.“

Žehnání - pozvánka.png