Tři králové proti viru

Přichází čas, kdy budeme kromě epidemie nemoci covid-19 řešit také její důsledky. Přijatá bezpečnostní opatření uvrhla do nepříznivé situace desetitisíce lidí a zdaleka ne všem postačí k jejímu vyřešení schválená státní podpora. Základní životní potřeby těmto lidem pomůže zabezpečit Charita Česká republika. Část prostředků uvolní také z výtěžku Tříkrálové sbírky, konkrétně z tzv. krizového fondu.

Přejeme Vám radostné a požehnané Velikonoce.

V tento čas radosti a naděje se snad vše špatné začne zase v dobré obracet.
Za Oblastní charitu Strakonice

ředitelka Olga Medlínová

Velikonoce - přání

UPOZORNĚNÍ - KORONAVIRUS

Vážené dámy a pánové,

s přihlédnutím k aktuálnímu vývoji okolo nákazy COVID -19 na našem území, a především v zájmu ochrany zdraví klientů i pracovníků Oblastní charity Strakonice,Vás prosíme o zvážení přímého vyžití naších sociálních služeb a osobního kontaktu s pracovníky.

Pracovníci služby jsou k dispozici na telefonních číslech uvedených při rozkliknutí článku:

Charita Česká republika pomáhá dvěma těžce zasaženým zemím: Itálii a Španělsku

Pandemie onemocnění covid-19 nezná hranice, stejně jako pomoc v boji proti ní. Přestože se v současné době plně zaměřujeme na ochranu našich klientů před nákazou, především seniorů v zařízeních sociální péče a lidí z ohrožených skupin, kritický vývoj situace v Itálii a Španělsku nemůžeme nechat bez odezvy. Masivní šíření koronaviru způsobilo, že jejich zdravotnictví kolabuje, počet úmrtí stoupá a život v zemi je prakticky paralyzován.

Velikonoční přání

Pojďme velikonoční svátky přivítat společně, i když každý ve svém domově. Mysleme přitom na ty, kteří nás právě v těchto dnech nejvíc potřebují.

Nejčastější dotazy k dluhům u nájmu bytu a možnému vystěhování

Nemám peníze na zaplacení nájmu. Majitel mi dává výpověď z bytu a já nevím za jakých podmínek se musím vystěhovat. Odpovědi na nejpalčivější otázky k nájemním vztahům, které doléhají v souvislosti s pandemií covid-19 na širší skupinu obyvatel, připravili naši odborníci ze sociálních poraden.

Charita představuje výsledky analýzy dopadů vládních opatření a vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně

Výpadek či snížení příjmů, ztráta zaměstnání, uplynutí lhůt kvůli omezení činnosti úřadů a riziko ztráty dávek, ale i nedostatek potravin. To je výsledek analýzy dopadů prvních 14 dní mimořádných opatření vlády, kterou prostřednictvím svých odborných poraden provedla Charita Česká republika. A na pomoc nejvíce zasaženým lidem vyhlašuje sbírku.

Charita vyhlašuje Sbírku pro Česko: Na vlně pomoci proti bezmoci!

Matka samoživitelka musela po uzavření škol zůstat se dvěma malými dětmi doma. Místo mzdy dostane 60 procent svého běžného příjmu v podobě ošetřovného. Díky dotovaným obědům měly dřív děti možnost naobědvat se ve školní jídelně, teď jí pro ně chybějí peníze na jídlo. Mohla by požádat o zvýšení výživného, ale soudy omezily svou činnost. Navíc se bojí, že přijde o práci.

Charita nabízí lidem také pomoc pro duši

Řada lidí teď tráví většinu času doma, případně se přesouvá pouze mezi prací a domovem. Někteří se tak ocitli v sociální izolaci, což se může odrazit na psychice a následně i na jejich fyzickém zdraví. Jiní zase nově tráví většinu dne v nevelkém prostoru s vícečetnou rodinou, a tak mohou čelit nezvyklým situacím a problémům od ponorkové nemoci až po domácí násilí. Charita proto zveřejňuje přehledný seznam krizových linek a dalších míst, kde je možné hledat psychickou nebo i duchovní podporu.

Můžete nějak pomoci Charitě? Ozvěte se nám

Chcete pomoci Charitě a lidem, o které se stará? Jste zdravotní sestra v důchodu či aktuálně působící mimo obor, student nebo studentka medicíny, případně chcete zkrátka pomoci jako dobrovolník? Jste psycholog, který by mohl telefonicky pomoci lidem v napjaté situaci? Umíte sehnat dezinfekci nebo podpořit její nákup finančně? Umíte ušít roušku?

Tříkrálová sbírka 2020

Tříkrálová sbírka 2020

Náš výtěžek

Rozpečetěno pokladniček