Pečovatelská služba Malenice

E-mail: hana.pajdlova@strakonice.charita.cz

Sociální pracovnice: Mgr. Petra Zemková
E-mail: petra.zemkova@strakonice.charita.cz

Zájemci o pečovatelskou službu mohou kontaktovat sociální pracovníci telefonicky. Podmínkou pro poskytování pečovatelské služby je uzavření písemné smlouvy. Před jejím uzavřením navštíví žadatele sociální pracovnice, která provede místní šetření tam, kde by měla být pečovatelská služba poskytována.

1. 1. 2021 byla Charita Malenice sloučena pod Oblastní charitu Strakonice. Pečovatelskou službu nyní zajišťuje OCH Strakonice pod střediskem Malenice.

Pečovatelská služba - středisko Malenice je terénní sociální služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Služba je poskytována ve vymezeném čase  v domácnostech osob na území obcí Malenice, Bušanovice a Mikroregionu Vlachovo Březí. Součástí služby je bezplatné základní sociální poradenství.

Čas poskytování: ve všední dny od 7:00 do 17:00 hodin

Kapacita služby:

40 uživatelů, (počet aktivních smluv v daný okamžik). V jednom okamžiku lze službu poskytnout maximálně 3 uživatelům.

Oblast působení střediska Malenice (ORP Strakonice a ORP Prachatice):

ORP Strakonice:
Malenice (Straňovice, Zlešice),

ORP Prachatice:
Bušanovice (Beneda, Horní a Dolní Nekvasovice)
Mikroregion Vlachovo Březí:
Bohunice, Budkov, Dub (místní části: Borčice; Dubská Lhota; Dvorec; Javornice), Dvory, Krajníčko, Kratušín (místí část: Chlístov), Lažiště, Lipovice (místní část: Konopiště), Strunkovice nad Blanicí (místní části: Blanička, Malý Bor, Protivec, Svojnice, Šipoun, Velký Bor, Žíchovec), Tvrzice, Vlachovo Březí (místní části: Dáchov, Dolní Kožlí, Doubrava, Horní Kožlí, Chocholatá Lhota, Mojkov, Uhřice), Zábrdí.
Pozn.: V obcích Mikroregionu Vlachovo Březí Chlumany, Šumavské Hoštice (místní části: Kosmo, Škareza, Vojslavice, Nedvídkov) a v obci Žárovná, poskytuje pečovatelskou službu Oblastní Charita Vimperk.

Pravidla pro poskytování pečovatelské služby

Další Dokumenty ke stažení

Služba je financována z těchto zdrojů:

MPSV, Jihočeský kraj (Krajský dotační program na podporu sociálních služeb), města a obce a další zdroje.

MPSVJihočeský kraj