Tříkrálová sbírka 2017

Tříkrálová sbírka 2017 byla navzdory počasí velice úspěšná. Na Strakonicku a Blatensku vybrali koledníčci do kasiček 306 837 Kč.

Podrobnosti o koledování ZDE: TKS 2017 výsledky dle obcí.pdf

Celá částka byla odeslána na centrální konto Tříkrálové sbírky. Do Oblastní charity Strakonice se vrátí 65% z této částky, tedy 199 444 Kč. Tyto finance budou použity na nákup automobilu pro terénní služby.

Koledníčci to letos neměli vůbec jednoduché. Trápil je sníh a mráz. I přesto zpívali jako o život a snažili se přinést lidem skutečnou radost a požehnání. Konali dobro, co jim síly stačily.

Nutno podotknout, že lidé na nás byli letos skutečně vlídní. Otevírali s úsměvem, dokázali ocenit snahu koledníčků a zahřát vlídným slovem a někdy i čajem.

Poděkování patří všem, kteří koledníčky vlídně přijali a přispěli na dobrý účel. Obrovský dík patří také koledníčkům a jejich rodičům, vedoucím skupinek, organizátorům a farnostem. Je nutné také vyzdvihnout velkou zásluhu účinkujících na tříkrálových koncertech v Blatné a Strakonicích.

Děkujeme také Městskému úřadu Blatná a Centu vzdělávání a kultury Blatná, Městskému úřadu Volyně a organizaci Volyňská kultura, za bezplatné promítnutí filmu Malý princ. Dále děkujeme Městysu Radomyšl za vstupenky na místní koupaliště pro děti z Radomyšle.

Děkujeme všem, kteří poslání sbírky pochopili a dopřáli koledníčkům radost z koledování nezkaženou negativními zážitky.

Všem Vám přejeme, tak, jak naši tři králové, hodně štěstí, zdraví a Božího požehnání do roku 2017.

Olga Medlínová, ředitelka Oblastní charity Strakonice

Tříkrálová sbírka 2016

Na Strakonicku a Blatensku chodilo celkem 84 skupinek koledníčků, kteří přáli štěstí a zdraví do nového roku a psali požehnání svěcenou křídou. Celkem vybrali částku 291 148 Kč.

Podrobnosti o koledování ZDE: Výsledky TKS 2016 dle obcí souhrn.pdf

Oblastní charita Strakonice bude moci využít 65% (189 246 Kč) z celkové částky na nákup vozu pro terénní pečovatelskou službu a pro zakoupení průmyslové pračky pro Domov sv. Anny v Sousedovicích.

Děkujeme všem dobrovolníkům za pomoc při organizaci sbírky a koledování.

Děkujeme všem dárcům za jejich příspěvky.

Děkujeme účinkujícím Tříkrálového koncertu ve Strakonicích dne 6. 1. 2016 v kostele u sv. Markéty ve Strakonicích, tedy Dětskému pěveckému sboru Fere Angeli ZUŠ Strakonice, (klavír Jitka Nestřebová) a Pěveckému sboru Gymnázia Strakonice, (klavír Matěj Bárta). Sbory řídila Marcela Miková.

Děkujeme účinkujícím Tříkrálového koncertu v Blatné dne 3. 1. 2016 v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Blatné, tedy sboru  Ukátní Sister Band z Horní Cerekve.

Děkujeme farnostem ve Strakonicích a v Blatné, že nám uspořádání obou koncertů umožnily.

Odkazy:

Strakonicko týdeník 13.1.2016.pdf

Strakonicko týdeník 13.1.2016_2.pdf

Tříkrálový koncert 2016 ve Strakonicích

Strakonicko 20.1.2016_Tri kralove vybrali...jpg

Tříkrálová sbírka 2015

Celkový výtěžek sbírky: 236 434 Kč. Oblastní charita Strakonice dostala z této částky 65%, 153 682 Kč. Z tohoto výnosu byly zakoupeny kompenzační pomůcky a křesílka pro uživatele Domu klidného stáří sv. Anny Sousedovice a pro klienty odborné sociální poradny, zaměřené na seniory a osoby se zdravotním omezením.

Koledovalo se v 50 obcích či jejich částech do 71 úředně zapečetěných pokladniček

Podrobnosti o koledování ZDE: TKS 2015 - výsledky podle obcí.pdf

Odkazy:

Tři králové přišli zazpívat na Palackého náměstí do redakce Týdeníku Strakonicko:

Tří králové v redakci Týdeník Strakonicko.pdf

Tříkrálová sbírka v Sedlici a v Mužeticích:

Koledování ve strakonickém deníku:

Záznam části koncertu dne 9.1.2015 v kostele u sv. Markéty ve Strakonicích:

Tříkrálová sbírka 2014

Celkový výtěžek sbírky: 215 607 Kč.  Do Oblastní charity Strakonice se vrátilo z této částky 65%, 140 144 Kč. Z tohoto obnosu byl zakoupen ojetý vůz pro zlepšení dostupnosti terénních služeb. Koledovalo se v 59 obcích do 76 pokladniček.

Podrobnosti o výsledcích ZDE:  TKS 2014 - výsledky OCHS podle obcí.pdf

Další informace o TKS 2014:

www.jcted.cz/strakonicko/trikralova-sbirka-funguje-take-v-nejmensich-vesnicich/

Strakonická TV: Zpravodajství 03/2014:

www.youtube.com/watch?v=R7w2MxLLcGg&feature=youtu.be

Strakonicko_deník 16.1.14.jpg

Tříkrálová sbírka 2013

Celkový výtěžek sbírky byl 116 215 Kč (z toho výtěžek Tříkrálového koncertu byl 14 610 Kč). Oblastní charita Strakonice dostala z této částky 65%, 75 540 Kč. Tyto finance jsme použili na zakoupení ojetého automobilu pro zlepšení dostupnosti terénních služeb.

Tříkrálová sbírka 2012

Celkový výtěžek  byl 111 378 Kč. Oblastní charita Strakonice dostala z této částky 72 496 Kč. Výtěžek  Tříkrálového  koncertu 15 252 Kč. Záměr: Částka byla použita na zakoupení ojetého automobilu pro terénní služby.

Tříkrálová sbírka 2011

Výtěžek sbírky činí 72 613 Kč. Oblastní charita Strakonice dostala z této částky 47 198 Kč. Z tohoto obnosu 12 474 Kč bylo vybráno na tříkrálovém koncertu. Záměr: Částečně z této částky byl zakoupen starší ojetý automobil Peugeot Partner pro terénní služby Oblastní charity Strakonice.

Tříkrálová sbírka 2010 - Desáté výročí Tříkrálové sbírky v ČR

Výtěžek sbírky činí 107 732 Kč. Oblastní charita Strakonice dostane z této částky 70 026 Kč. Záměr: Tato částka bude použita na zakoupení automobilu pro terénní služby.

1. Ročník Tříkrálového koncertu se uskutečnil dne 8.1. od 18,30 hodin v kostele U sv. Markéty ve Strakonicích.

Účinkující: Pěvecký sbor Gymnázia Strakonice pod vedením M.Mikové. Dívčí pěvecká skupina Práchěňského souboru pod vedením M. Režné. Skupina Jistem a hosté pod vedením V. Nováka. Na dobrovolném vstupném, které bylo zahrnuto do výtěžku Tříkálové sbírky, bylo vybráno 4 253 Kč.

Tříkrálová sbírka 2009

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 73 766 Kč, do OCH Strakonice se vrátilo 47 948,- Kč tj. 65% vybrané částky, zbylých 35% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na koupi automobilu Renault Kangoo pro pečovatelskou službu ve Volyni. Automobil je používán zejména pro dovážku obědů na Česticku. Pohyb pokladniček: skupinky koledníčků vybíraly do pokladniček především ve Strakonicích, Sedlici, Volyni, Jiníně, Blatné, Cehnicích, Radomyšli, Oseku, Řepici, Slaníku, Miloňovicích, Sousedovicích, Lnářích, Drahonicích a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2008

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 76 557 Kč, do OCH Strakonice se vrátilo 49 762,- Kč tj. 65% vybrané částky, zbylých 35% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly využity na koupi potřebného zařízení pro DKS sv. Anny v Sousedovicích. Zakoupen byl elektrický sporák Gorenje a mycí stroj Fagor. Pohyb pokladniček: skupinky koledníčků vybíraly do pokladniček především ve Strakonicích, Sedlici, Volyni, Jiníně, Blatné, Cehnicích, Radomyšli, Oseku, Řepici, Slaníku, Miloňovicích, Sousedovicích, Lnářích, Drahonicích a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2007

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 97 315,50 Kč, do OCH Strakonice se vrátilo 63 255,- Kč tj. 65% vybrané částky. Zbylých 35% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na dofinancování provozu Domu klidného stáří sv. Anny  v Sousedovicích (např. na dovybavení gastroprovozu, čisticí a dezinfekční prostředky, prací prostředky, pracovní oděvy pro zaměstnance, pomůcky pro práci.). Pohyb pokladniček: skupinky koledníčků vybíraly do pokladniček především ve Strakonicích, Bavorově, Sedlici, Volyni, Střelských Hošticích, Jiníně, Blatné, Cehnicích, Radomyšli, Miloňovicích, Sousedovicích a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2006

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 78 071,50 Kč, do OCH Strakonice se vrátilo 50 746,- Kč tj. 65% vybrané částky. Zbylých 35% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na dofinancování provozu DKS sv. Anny v Sousedovicích. Pohyb pokladniček: skupinky koledníčků vybíraly do pokladniček především ve Strakonicích, Bavorově, Sedlici,Volyni, Jiníně, Blatné, Cehnicích, Radomyšli, Miloňovicích, Sousedovicích, Slaníku, Bílsku, Dobrši, Řepici,Lnářích a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2005

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 55 685,- Kč. Do OCH Strakonice se vrátilo 36 195,- Kč tj. 65% vybrané částky. Zbylých 35% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na bezbariérové úpravy automobilu pro vozíčkáře v DKS sv. Anny a na dokončení zahrady. Pohyb kasiček: skupinky koledníčků vybíraly do kasiček především ve Strakonicích, Bavorově, Sedlici, Volyni, Jiníně, Blatné, Radomyšli, Miloňovicích, Sousedovicích, Kocelovicích a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2004

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 94 078,- Kč. Do OCH Strakonice se vrátilo 61 150 Kč tj. 65% vybrané částky. Zbylých 35% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na provoz střediska Volyně, Radomyšl, na projekt Kontakt - osobní asistence pro seniory v obcích. Pohyb kasiček: skupinky koledníčků vybíraly do kasiček především ve Strakonicích, Bavorově, Sedlici, Volyni, Jiníně, Blatné, Cehnicích, Radomyšli, Miloňovicích, Střítež, Paračov, Neuslužice, Bílsko a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2003

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 57 712,60 Kč. Do OCH Strakonice se vrátilo 40 398,- Kč tj. 70% vybrané částky. Zbylých 30% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na provoz střediska Volyně, Radomyšl, Strakonice. Pohyb kasiček: skupinky koledníčků vybíraly do kasiček především ve Strakonicích, Bavorově, Sedlici, Volyni, Jiníně, Blatné, Cehnicích, Radomyšli, Miloňovicích, Štěkni, Čepřovicích a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2002

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala, činí 51 117,50 Kč. Do OCH Strakonice se vrátilo 35 782,- Kč tj. 70% vybrané částky. Zbylých 30% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na provoz gerontologického stacionáře Pohoda. Pohyb kasiček: skupinky koledníčků vybíraly do kasiček především ve Strakonicích, Bavorově, Volyni, Blatné, Radomyšli, Miloňovicích, Sousedovicích, Řepici a dalších okolních obcích.

Tříkrálová sbírka 2001

Výtěžek: celková částka, kterou OCH Strakonice vybrala činí 27 520 Kč. Do OCH Strakonice se vrátilo 13 760 Kč tj. 50% vybrané částky. Zbylých 50% pokrývá režii sbírky a humanitární účely. Záměr: finanční prostředky byly použity na provoz gerontologického stacionáře Pohoda. Pohyb kasiček: skupinky koledníčků vybíraly do kasiček především ve Strakonicích, Bavorově, Volyni, Blatné, Radomyšli, Miloňovicích, Bílsku a dalších okolních obcích