Pečovatelská služba Strakonice

Služba je registrovaná dle zákona o sociálních službách a je zapsána v Registru poskytovatelů sociálních služeb ČR, identifikátor 1002436

Pečovatelská služba Strakonice je terénní služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby. Služba je poskytována ve vymezeném čase od pondělí do pátku od 7:00 do 17:00 hodin v domácnostech osob na území Strakonicka.

Součástí služby je bezplatné základní sociální poradenství.

Služba obsahuje zejména tyto základní činnosti:

• pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu
  • pomoc při osobní hygieně nebo poskytnutí podmínek pro osobní hygienu
  • poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy
  • pomoc při zajištění chodu domácnosti
  • zprostředkování kontaktu se společenským prostředím

Posláním pečovatelské služby Oblastní charity Strakonice je pomoc při běžných činnostech osob se zdravotním omezením, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné osoby.

Věková skupina: od 18ti let věku

Cílová skupina:

• Senioři
  • Osoby se zdravotním omezením
  • Osoby s chronickým onemocněním

Kapacita služby: 100 uživatelů (počet aktivních smluv v daný okamžik). V jednom okamžiku lze službu poskytnout maximálně čtyřem uživatelům. Ke službě jsou využívány tři automobily.

Cíle:

• Umožnit uživatelům zůstat co nejdéle v domácím prostředí
  • Podpora životního stylu, který si uživatel sám zvolil
  • Poskytnout uživateli podporu či pomoc dle individuální potřeby

Zásady pečovatelské služby:

• Zabraňujeme sociálnímu vyloučení uživatelů (podporujeme přirozenou vazbu na rodinu, přátele a místní komunitu).
  • Uživatelé jsou aktivními účastníky při uspokojování svých potřeb.

Oblast působení pečovatelské služby Strakonice:

Strakonice (Dražejov, Hajská, Modlešovice, Přední Ptákovice, Strakonice I., II., Střela, Virt), Cehnice (Dunovice), Čejetice (Mladějovice, Sedlíkovice, Sedliště, Sudoměř), Drachkov, Droužetice, Horní Poříčí (Dolní Poříčí), Jinín, Kalenice, Katovice, Kladruby, Krejnice, Krty – Hradec, Kuřimany, Kváskovice, Libětice, Miloňovice (Nová Ves, Sudkovice), Mnichov, Mutěnice, Nebřehovice (Zadní Ptákovice), Novosedly, Paračov, Pracejovice (Makarov), Přední Zborovice, Přešťovice (Slatina), Radějovice, Radošovice (Kapsova Lhota, Milíkovice, Svaryšov), Rovná, Řepice, Skály, Slaník, Sousedovice (Smiradice), Strašice (Škůdra), Střelské Hoštice (Kozlov, Sedlo, Střelskohoštická Lhota), Štěchovice, Štěkeň (Nové Kestřany, Vítkov), Třešovice, Únice (Hubenov), Volenice (Ohrazenice, Tažovice, Tažovická Lhota, Vojnice), Zvotoky.

Služba je financována z těchto zdrojů:

MPSV, Jihočeský kraj (Krajský dotační program na podporu sociálních služeb), města a obce a další zdroje.

Kontaktní kancelář:

Krále J. z Poděbrad 772, 386 01 Strakonice