Práce, která naplňuje život a přináší morální i profesní růst

Bohužel i v dnešní době si někteří lidé pletou kvalifikované pracovníky v sociálních službách s „posluhovačkami“. Pracovníci v sociálních službách jsou profesionálové ve svém oboru. Nejen, že k výkonu povolání potřebují patřičné vzdělání, ale vzdělávají se celoživotně

Zemřel P. Hugo J. Pitel, dlouholetý prezident Diecézní charity České Budějovice

V neděli 14. 5. 2017 zemřel P. Hugo Josef Pitel, dlouholetý prezident a druhý statutární zástupce Diecézní charity České Budějovice. Poslední léta prožil v charitním Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.

Den otevřených dveří v Sousedovicích

Dům klidného stáří sv. Anny v Sousedovicích zve všechny zájemce na třínáctý "Den otevřených dveří." KDY? Těšíme se na Vás v pátek 19.5.2017 od 10 hodin.

Jak se bránit nátlakovým metodám

Odborné vzdělávání zaměstnanců, kteří pracují v sociálních službách je běžnou součástí upevňování a rozšiřování profesionální odbornosti zaměstnanců Oblastní charity Strakonice.

Tentokrát se jednalo o téma, které se více či méně dotýká nás všech, neboť se s ním setkáváme v běžném životě: "Jak se bránit nátlakovým metodám."

Kurz první pomoci pro zaměstnance

Oblastní charita Strakonice uspořádala ve spolupráci s Jihočeským centrem pro zdravotně postižené a seniory kurz první pomoci.

Setkání s prezidentem Diecézní charity České Budějovice

V úterý 5. dubna 2017 měli zaměstnanci charit možnost účastnit se setkání s nově jmenovaným prezidentem Diecézní charity České Budějovice, P. Stanislavem Brožkou, ve farním areálu Veselí nad Lužnicí.

Dobře odvedená sociální práce nemá být vidět

Sociální práce je spíše poslání než povolání. Zaslouží si naši úctu. Snímek: Richard Bouda

V úterý 21. března si připomenáme Světový den sociální práce. Všem, kdo se starají o druhé a vytvářejí tak lidštější prostředí, poděkoval k tomuto světovému dni kardinál Dominik Duka. S charitní koordinátorkou Ivou Kuchyňkovou jsme hovořili o tom, k čemu jsou dobří průvodci lidí v nouzi, co všechno musí zvládnout a jak se jim u nás daří.

Zemřel Miloslav kardinál Vlk. Iniciátor vzniku Diecézní charity Č. Budějovice

V sobotu 18. března 2017 zemřel Miloslav kardinál Vlk. Bylo mu 84 let. Rodák z jihočeské Líšnice, který po revoluci jako tehdejší českobudějovický biskup inicioval vznik Diecézní charity České Budějovice.

P. Stanislav Brožka novým prezidentem Diecézní charity ČB

S platností od 16. 3. 2017 dochází ke změně ve funkci prezidenta a zároveň druhého statutárního zástupce Diecézní charity České Budějovice. Více informací v tomto článku.

Setkání s P. Romanem Dvořákem

Zaměstnanci Oblastní charity Strakonice se setkali v únoru 2017 s P. Romanem Dvořákem, farářem římskokatolické farnosti ve Strakonicích.