Požehnané Velikonoce 2018

Požehnané Velikonoce prožité v pokoji, lásce a bohatou pomlázku ze srdce přeje Oblastní charita Strakonice

velikonoce 2018

Duchovní zastavení  zaměstnanců charit

Vedení Diecézní charity Č. Budějovice umožnilo zaměstnancům charit v diecézi předvelikonoční duchovní zastavení na poutním místě Lomec (20. 3.)

Poděkování pro Pečovatelskou službu Blatná

Krásné poděkování dcery uživatelů Pečovatelské služby Blatná, za poskytovanou péči.....

Poděkování ředitelky Oblastní charity Strakonice

Ještě stále ve mně doznívá pozitivní energie letošní tříkrálové sbírky a je mi moc hezky. Počasí bylo mnohem přívětivější, než v minulých letech. Celá sbírka se nesla v tom správném duchu, v duchu radosti z toho, že konáme dobro, že přinášíme požehnání, že zpěvem a návštěvou potěšíme rodiny, děti i osamělé lidi. Také koledníčci a vedoucí skupinek se chopili svého úkolu s radostí a elánem........

Informace o Tříkrálové sbírce 2018

Jako každý rok bude i v lednu 2018 probíhat Tříkrálová sbírka. Tříkrálová sbírka se bude konat na území celé České republiky a jejím provedením byla pověřena Charita Česká republika osvědčením ze dne 15. 10. 2012. Je tak největší dobrovolnickou akcí u nás a jsme rádi, že díky věrným koordinátorům, koledníkům i dárcům ji v roce 2018 můžeme uspořádat už poosmnácté. V regionech mají na starost její průběh jednotlivé Charity ve spolupráci s farnostmi, školami či různými organizacemi. Tato sbírka probíhá od 1. do 14. ledna 2018.

Tříkrálový koncert 2018 v BLATNÉ

Zahájení sbírky 1.1.2017. Foto archiv OCHS

Oblastní charita Strakonice pořádala Tříkrálový koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Blatné v úterý 2. ledna 2018. ÚčinkovaliBLATENŠTÍ DUDÁCI ZUŠ Blatná.

Foto z koncertu v tomto odkazu

Požehnané vánoční svátky

Požehnané Vánoční svátky naplněné pokojem a štěstím a v dalším roce hodně štěstí, zdraví a Božího požehnání přeje Oblastní charita Strakonice.

Vánoce

Hledáme dobrovolníky na Tříkrálovou sbírku 2018

Oblastní charita Strakonice hledá dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku:

• Koledníky (děti i dospělé osoby)
  • Vedoucí skupinek (věk od 15ti let)

Termín sbírky: od 1. do 14. ledna 2018

Poděkování Pečovatelské službě Blatná

Moc děkuj za vynikající služby, které jste mi poskytovali. Vždy na Vás bylo spolehnutí a Váš lidský přístup ke mně, laskavost a pochopení bylo pro mě posílením a chutí do dalšího života. Děkuji Matušíková

Poděkování PS Blatná.pdf

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.