Snížení dotací státu v sociální oblasti ohrozí životy lidí

Foto: Jakub Žák

145 tisícům, tolika lidem pomohla v loňském roce v naší zemi Charita Česká republika. Jako největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb v Česku proto považujeme za důležité upozornit v souvislosti s debatou o financování neziskových organizací, že jakékoli snížení dotací v sociální oblasti ohrozí životy lidí. A dodáváme, že dotace je naopak potřeba zvyšovat, protože celá sociální oblast je dlouhodobě podfinancovaná.

Prodej vozu Peugeot Partner Kombi

Oblastní charita Strakonice prodá auto Peugeot Partner Kombi, barva stříbrná – metal, diesel, STK do 5.10.2019

Najeto 306 000 km, Max. výkon 51.0/4600, 4 zimní pneu, Cena: 35 000 Kč

Kontakt: Radka Pechová 383325808, 776 808 841

Prodej polohovací postele

Prodáme mechanickou polohovací postel s hrazdou a postranicemi.

Postel prodáváme bez matrace.

Je plně funkční.

Cena 5 000 Kč. Kontakt: 777 887 158

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Na lavičce domova v Mukařově. Snímek archiv Arcidiecézní charity Praha

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

Ministr zdravotnictví Vojtěch navštívil charitu

České Budějovice – Diecézní charitu České Budějovice navštívil v pátek 20. července ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Jednal se zástupci charit v českobudějovické diecézi, které provozují zdravotnické služby. Zavítal také do Domu sv. Pavla (MCHČB) kde se v debatě věnoval otázce nedostatečné zdravotní péče o osoby bez domova.

Diecézní charita jako jeden tým a v novém sídle

České Budějovice – Diecézní charita funguje jako jeden tým a v novém sídle. Téměř před dvěma lety se pozice ředitele Diecézní charity České Budějovice ujal Jiří Kohout. V prázdninovém vydání magazínu Setkání, které vydává Biskupství českobudějovické, se můžete dočíst více o jeho dosavadním působení a změnách v rámci charity jakožto největšího poskytovatele sociálních služeb v českobudějovické diecézi, a také o nově otevřeném sídle DCHCB.

Jsme ze stejné planety: cizinci, kteří našli v ČR druhý domov, protože tu je krásně

České Budějovice – Výstavu s názvem Jsme ze stejné planety uvedl ve středu 11. července v křížové chodbě dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích známý český dokumentární fotograf a pedagog Jindřich Štreit. Putovní výstava, kterou organizuje Poradna pro cizince a migranty při Diecézní charitě České Budějovice zahrnuje výběr dvaceti fotografií cizinců, kteří zde našli druhý domov.

Výstava Jsme ze stejné planety v českobudějovickém klášteře

České Budějovice – Zveme Vás na pokračování putovní výstavy Jsme ze stejné planety, která od 2. července přesídlila na Piaristické náměstí. Vrcholnou akcí této události bude vernisáž za účasti autora fotografií Jindřicha Štreita. Slavnostní vernisáž se bude konat 11. července 208 od 17:30 hod v křížové chodbě Dominikánského kláštera na Piaristickém náměstí v Českých Budějovicích.

Šest nových charitních aut požehnáno

Oblastní charitě Strakonice se podařilo v r. 2018 zakoupit 6 nových vozů pro sociální služby.  Všechna auta jsou typ Citroen Berlingo.

Výroční zpráva za rok 2017

Ještě před startem letních prázdnin můžete prolistovat výroční zprávu Diecézní charity České Budějovice za rok 2017. "Vážíme si pracovního nasazení všech zaměstnanců i dobrovolníků, děkujeme všem štědrým dárcům i sponzorům. Těší nás, že se tímto způsobem daří společně pomáhat lidem, kteří to potřebují," zdůrazňují ve  společném úvodním slovu ředitel Jiří Kohout a prezident DCHCB Stanislav Brožka.

Součástí naší činnosti v roce 2017 byl i projekt Komunitní práce Novohradská. Projekt byl realizován za finanční podpory Úřadu vlády České republika a Rady vlády pro záležitosti romské menšiny.