Poděkování pro Pečovatelskou službu Blatná

Krásné poděkování dcery uživatelů Pečovatelské služby Blatná, za poskytovanou péči.....

Poděkování ředitelky Oblastní charity Strakonice

Ještě stále ve mně doznívá pozitivní energie letošní tříkrálové sbírky a je mi moc hezky. Počasí bylo mnohem přívětivější, než v minulých letech. Celá sbírka se nesla v tom správném duchu, v duchu radosti z toho, že konáme dobro, že přinášíme požehnání, že zpěvem a návštěvou potěšíme rodiny, děti i osamělé lidi. Také koledníčci a vedoucí skupinek se chopili svého úkolu s radostí a elánem........

Informace o Tříkrálové sbírce 2018

Jako každý rok bude i v lednu 2018 probíhat Tříkrálová sbírka. Tříkrálová sbírka se bude konat na území celé České republiky a jejím provedením byla pověřena Charita Česká republika osvědčením ze dne 15. 10. 2012. Je tak největší dobrovolnickou akcí u nás a jsme rádi, že díky věrným koordinátorům, koledníkům i dárcům ji v roce 2018 můžeme uspořádat už poosmnácté. V regionech mají na starost její průběh jednotlivé Charity ve spolupráci s farnostmi, školami či různými organizacemi. Tato sbírka probíhá od 1. do 14. ledna 2018.

Tříkrálový koncert 2018 v BLATNÉ

Zahájení sbírky 1.1.2017. Foto archiv OCHS

Oblastní charita Strakonice pořádala Tříkrálový koncert v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Blatné v úterý 2. ledna 2018. ÚčinkovaliBLATENŠTÍ DUDÁCI ZUŠ Blatná.

Foto z koncertu v tomto odkazu

Požehnané vánoční svátky

Požehnané Vánoční svátky naplněné pokojem a štěstím a v dalším roce hodně štěstí, zdraví a Božího požehnání přeje Oblastní charita Strakonice.

Vánoce

Hledáme dobrovolníky na Tříkrálovou sbírku 2018

Oblastní charita Strakonice hledá dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku:

• Koledníky (děti i dospělé osoby)
  • Vedoucí skupinek (věk od 15ti let)

Termín sbírky: od 1. do 14. ledna 2018

Poděkování Pečovatelské službě Blatná

Moc děkuj za vynikající služby, které jste mi poskytovali. Vždy na Vás bylo spolehnutí a Váš lidský přístup ke mně, laskavost a pochopení bylo pro mě posílením a chutí do dalšího života. Děkuji Matušíková

Poděkování PS Blatná.pdf

Cenu Charity ČR letos obdrželo devět nominovaných

Zleva: Petr Malimánek z T-Mobile, Mons. Pavel Posád, ředitel Lukáš Curylo a devět čerstvých nositelů Ceny Charity ČR. Foto: Lubomír Kotek

Sedm žen a dva muži obdrželi 31. října letošní Cenu Charity ČR. Toto ocenění je poděkováním a veřejným uznáním za nelehkou a obětavou práci vynikajících pracovníků, dobrovolníků a podporovatelů Charity ČR. Slavnostní předávání proběhlo v rámci 26. benefičního koncertu Arcidiecézní charity Praha, který byl věnován památce kardinála Miloslava Vlka a uskutečnil se v pražském Obecním domě.

Práce, která naplňuje život a přináší morální i profesní růst

Bohužel i v dnešní době si někteří lidé pletou kvalifikované pracovníky v sociálních službách s „posluhovačkami“. Pracovníci v sociálních službách jsou profesionálové ve svém oboru. Nejen, že k výkonu povolání potřebují patřičné vzdělání, ale vzdělávají se celoživotně

Zemřel P. Hugo J. Pitel, dlouholetý prezident Diecézní charity České Budějovice

V neděli 14. 5. 2017 zemřel P. Hugo Josef Pitel, dlouholetý prezident a druhý statutární zástupce Diecézní charity České Budějovice. Poslední léta prožil v charitním Domě sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí.